Skład: świeże mięso z kurczaka 27 %, białko drobiowe 23,5 %, białko z indyka 16 %, płatki ziemniaczane 13,7 %, bagassa z trzciny cukrowej (błonnik z trzciny cukrowej), groszek 6,5 %, tłuszcz drobiowy, hydrolizowana wątroba, białko ziemniaczane 3 %, jajo 2 %, drożdże piwne, płatki dyni 1,5 %, siemię lniane 1 %, produkty drożdżowe, olej z łososia 1 %, suszone liście borówki brusznicy 0,8 %, chlorek potasu, inulina (korzeń cykorii) 0,2 %, nasiona ostropestu plamistego 0,1 %, omułek zielonowargowy (Perna canaliculus) 0,1 %, chlorek sodu, Yucca schidigera 0,05 %, babka płesznik 0,02 %, ekstrakt z rozmarynu 0,01 %.
Składniki analityczne: surowe białko 38 %, surowe oleje i tłuszcze 14 %, włókna surowe 7,5 %, surowy popiół 7,8 %, wapń 1,16 %, fosfor 1,1 %, sód 0,28 %.
Białka pochodzenia zwierzęcego z całkowitej zawartości białka 80,8 %.
Wartość energii metabolicznej: 3 584 kcal/kg.
Dodatki dietetyczne na 1 kg: Pierwiastki śladowe: żelazo (w postaci chelatu żelaza (II) hydratu) 197 mg, miedź (w postaci aminokwasowego chelatu miedzi, hydratu) 20 mg, mangan (w postaci aminokwasowego chelatu manganu, hydratu) 41 mg, cynk (w postaci aminokwasowego chelatu cynku, hydratu) 157 mg, selen (w organicznej postaci selenu produkowanego przez Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060) 0,5 mg, jod (w postaci jodanu wapnia, bezwodny) 2,7 mg.
Witaminy, prowitaminy i substancje zdefiniowane chemicznie o podobnym działaniu: witamina A 20 780 IU, witamina D3 1 260 IU, witamina E (RRR-alfa-tocoferol) 254 mg, witamina B1 12 mg, witamina B2 26 mg, witamina B6 14 mg, witamina B12 96 µg, witamina C 204 mg, niacynamid 117 mg, kwas foliowy 4,5 mg, biotyna 1 mg, chlorek choliny 2,152 mg, L-karnityna 350 mg, tauryna 2 000 mg.
Aminokwasy: DL-metionina 8 100 mg.
Naturalne konserwanty. Przeciwutleniacze.