Skład: świeże mięso z kurczaka 27 %, białko drobiowe 21,5 %, białko z indyka 17 %, tłuszcz drobiowy, płatki ziemniaczane 4,9 %, pulpa buraczana suszona, białko kacze 4 %, wątroba hydrolizowana, groch 3,2 %, skrobia ziemniaczana 2,8 %, jajo 2 %, browarniane drożdże, białko ziemniaczane 2 %, siemię lniane 1,5 %, serwatka w proszku 1,5 %, przecier jabłkowy suszony 1,3 %, produkty drożdżowe, płatki dyni 1 %, olej z łososia 1 %, chlorek potasu, inulina (korzeń cykorii) 0,2 %, chlorek sodu, jukka schidigera 0,05 %, suszone algi (Kelp) 0,05 %, ekstrakt z rozmarynu 0,01%.
Składniki analityczne: surowe białko 37 %, surowe oleje i tłuszcze 21,5 %, włókna surowe 2,5 %, surowy popiół 8,5 %, wapń 1,4 %, fosfor 1,2 %, sód 0,32 %.
Białka pochodzenia zwierzęcego z całkowitej zawartości białka 87,8 %.
Wartość energii metabolicznej: 4 123 kcal/kg.
Dodatki dietetyczne na 1 kg:
Pierwiastki śladowe: żelazo (w postaci chelatu żelaza (II) hydratu) 213 mg, miedź (w postaci aminokwasowego chelatu miedzi, hydratu) 21 mg, mangan (w postaci aminokwasowego chelatu manganu, hydratu) 43 mg, cynk (w postaci aminokwasowego chelatu cynku, hydratu) 160 mg, selen (w organicznej postaci selenu produkowanego przez Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060) 0,5 mg, jod (w postaci jodanu wapnia, bezwodny) 2,8 mg.
Witaminy, prowitaminy i substancje zdefiniowane chemicznie o podobnym działaniu: witamina A 21 000 IU, witamina D3 1 300 IU, witamina E (RRR-alfa-tocoferol) 250 mg, witamina B1 12 mg, witamina B2 26 mg, witamina B6 14 mg, witamina B12 95 µg, witamina C 195 mg, niacynamid 115 mg, kwas foliowy 4,4 mg, biotyna 1,1 mg, chlorek choliny 1 780 mg, tauryna 2 000 mg.
Aminokwasy: DL-metionina 8 300 mg.
Naturalne konserwanty. Przeciwutleniacze.