Skład: świeże mięso z kurczaka 27 %, białko drobiowe 18,5 %, płatki ziemniaczane 17,7 %, białko z indyka 16 %, groszek 6,6 %, pulpa buraczana suszona, tłuszcz drobiowy, wątroba hydrolizowana, jajka 2,3 %, drożdże piwne, pulpa jabłkowa suszona 2 %, siemię lniane 1,5 %, lignoceluloza (błonnik naturalny), produkty drożdżowe, płatki dyni 1 %, olej z łososia 1 %, suszone liście borówki brusznicy 0,8 %, lucerna 0,5 %, chlorek potasu, inulina (korzeń cykorii) 0,2 %, babka płesznik 0,1 %, omułek zielonowargowy (Perna canaliculus) 0,1 %, suszone algi (chlorella) 0,05 %, jukka schidigera 0,05 %, chlorek sodu, ekstrakt z rozmarynu 0,01 %.
Składniki analityczne: surowe białko 32 %, surowe oleje i tłuszcze 14,4 %, włókna surowe 4,5 %, surowy popiół 7,5 %, wapń 1,1 %, fosfor 1 %, sód 0,27 %.
Białka pochodzenia zwierzęcego z całkowitej zawartości białka 86 %.
Wartość energii metabolicznej: 3 716 kcal/kg.
Dodatki dietetyczne na 1 kg:
Pierwiastki śladowe: żelazo (w postaci chelatu żelaza (II) hydratu) 208 mg, miedź (w postaci aminokwasowego chelatu miedzi, hydratu) 20 mg, mangan (w postaci aminokwasowego chelatu manganu, hydratu) 45 mg, cynk (w postaci aminokwasowego chelatu cynku, hydratu) 154 mg, selen (w organicznej postaci selenu produkowanego przez Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060) 0,5 mg, jod (w postaci jodanu wapnia, bezwodny) 2,8 mg.
Witaminy, prowitaminy i substancje zdefiniowane chemicznie o podobnym działaniu: witamina A 22 230 IU, witamina D3 1 260 IU, witamina E (RRR-alfa-tocoferol) 255 mg, witamina B1 12 mg, witamina B2 26 mg, witamina B6 14 mg, witamina B12 94 µg, witamina C 216 mg, niacynamid 116 mg, kwas foliowy 4,5 mg, biotyna 1 mg, chlorek choliny 1 970 mg, tauryna 2 000 mg.
Aminokwasy: DL-metionina 7 000 mg.
Naturalne konserwanty. Przeciwutleniacze.