Skład: świeże mięso z kurczaka 27 %, białko drobiowe 25,1 %, białko z indyka 17 %, tłuszcz drobiowy, płatki ziemniaczane 9,5 %, groszek 5,5 %, suszona pulpa buraczana, wątroba hydrolizowana, pulpa jabłkowa suszona 2,5 %, jajo 2 %, drożdże piwne, siemię lniane 1,2 %, produkty drożdżowe, płatki dyni 1 %, olej z łososia 1 %, skrobia ziemniaczana 0,5 %, chlorek potasu, inulina (korzeń cykorii) 0,2 %, Lycium chinense (goji) 0,2%, mniszek lekarski (Taraxacum officinale) 0,15 %, suszone algi (chlorella) 0,05 %, jukka schidigera 0,05 %, chlorek sodu, ekstrakt z rozmarynu 0,01 %.
Składniki analityczne: surowe białko 36 %, surowe oleje i tłuszcze 20 %, włókna surowe 2,9 %, surowy popiół 8 %, wapń 1,2 %, fosfor 1,1 %, sód 0,28 %.
Białka pochodzenia zwierzęcego z całkowitej zawartości białka 90 %.
Wartość energii metabolicznej: 4 047 kcal/kg.
Dodatki dietetyczne na 1 kg:
Pierwiastki śladowe: żelazo (w postaci chelatu żelaza (II) hydratu) 219 mg, miedź (w postaci aminokwasowego chelatu miedzi, hydratu) 21 mg, mangan (w postaci aminokwasowego chelatu manganu, hydratu) 45 mg, cynk (w postaci aminokwasowego chelatu cynku, hydratu) 160 mg, selen (w organicznej postaci selenu produkowanego przez Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060) 0,5 mg, jod (w postaci jodanu wapnia, bezwodny) 2,7 mg.
Witaminy, prowitaminy i substancje zdefiniowane chemicznie o podobnym działaniu: witamina A 21 190 IU, witamina D3 1 260 IU, witamina E (RRR-alfa-tocoferol) 255 mg, witamina B1 12 mg, witamina B2 26 mg, witamina B6 13 mg, witamina B12 95 µg, witamina C 209 mg, niacynamid 115 mg, kwas foliowy 4,4 mg, biotyna 1 mg, chlorek choliny 1 940 mg, tauryna 2 000 mg.
Aminokwasy: DL-metionina 8 000 mg.
Naturalne konserwanty. Przeciwutleniacze.