Veterinary Diets

  • wielkość-psa: Mały, Średni, Wielki
  • Wiek: Dorosły, Senior
  • Preferowane białko: Ryba

Czy Twój pies jest wrażliwy na składniki pokarmowe? Czy zdiagnozowano u niego alergię? Czy ma problemy z sierścią lub nadwrażliwością skóry, np. zaczerwienioną lub suchą, łuszczącą się skórę? Czy cierpi na nadmierne wypadanie sierści?

Czy podajesz dietę weterynaryjną  Hypoallergenic?

Czy wiesz, że smakołyki dla psów mogą osłabić efekt terapeutyczny leczenia, w ramach którego stosowana jest dieta weterynaryjna? Rozwiązaniem są Calibra Veterinary Diets SNACKS, które są kompatybilne z dietami weterynaryjnymi.

Nagradzaj swojego psa bez zmartwień hipoalergiczną przekąską Calibra Hypoallergenic Snack, składającą się ze świeżego mięsa niezawierającą zbóż ani kurczaka.

Przysmaki weterynaryjne kompatybilne ze wskazaniami: Niepożądane reakcje pokarmowe / Nadwrażliwość pokarmowa niezwiązana z białkiem rybim, białkiem grochu, kolagenem; Wsparcie skóry – dermatoza, alergiczne pchle zapalenie skóry, atopowe zapalenie skóry; Wsparcie funkcji skóry – zmiany skórne, wspomaganie gojenia ran, wspomaganie przy wypadaniu włosów, złej jakości sierści. Calibra VD Snacks są kompatybilne z dietami weterynaryjnymi, stanowią doskonałe połączenie żywienia dietą weterynaryjną i stosowania nagrody dla psa. Unikalny skład i parametry przysmaków pokrywają się z wymaganiami dla diet weterynaryjnych. Przysmaki zawierają świeże mięso, co zapewnia doskonały smak. 

Opis

Receptura Hypoallergenic Semi-moist Snack jest zgodna z dietą weterynaryjną Calibra VD Dog Hypoallergenic Skin & Coat Support.

Zalety Hypoallergenic Semi-moist Snack:

• Wyselekcjonowane źródła białka i węglowodanów
• Wsparcie funkcji skóry (omega 3, olej lniany)
• Bez zbóż i BEZ kurczaka

Skład

Skład: białko łososia (28 %), groch (23 %), glicerol warzywny, świeży łosoś (14 %), olej lniany (5 %), kolagen (4 %), melasa (3 %), lignoceluloza, suszone algi (2 %, Schizochytrium limacinum), suszony rozmaryn (1 %) mączka grochowa, β-glukany (2 000 mg/kg), nieaktywne bakterie i ich części (Lactobacillus helveticus HA 122, 15 x 109 cells/kg). Protein sources: salmon, collagen. Carbohydrate sources: peas, molasses.

Składniki analityczne: białko surowe 26 %, tłuszcz surowy 9 %, wilgotność 17 %, popiół surowy 6,2 %, błonnik surowy 2,2 %, wapń 1 %, fosfor 0,8 %, sód 0,6 %, kwasy tłuszczowe omega-3 3,5 %, kwasy tłuszczowe omega-6 1 %, LA (18:2 n-6) 1,8 %, DHA (22:6 n-3) 0,3 %, EPA (20:5 n-3) 0,2 %.

Dodatki odżywcze na kg: witamina C (3a312) 35 mg

Składniki konserwujące zatwierdzone przez UE: kwas cytrynowy (1a330), kwas DL-jabłkowy (1a296). 

Poziom energii metabolicznej: 3 263 kcal/kg

Sugerowana ilość karmy

Optymalna waga psa (kg)

5

10

15

20

25

30

40

50

60

70

80

90

Maksymalna dzienna ilość (szt.)

3

6

9

12

15

18

22

26

30

34

38

42

Wskazówki dot. karmienia

Półwilgotna funkcjonalna przekąska, którą warto podawać jako smakołyk. Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem weterynarii. Zalecane dzienne dawki znajdują się w tabeli żywienia. Codzienna porcja przekąsek nie powinna przekraczać ilościowo 10 % całkowitej rekomendowanej liczby kalorii. Zawsze należy zapewnić świeżą wodę pitną. Produkt nie zastępuje kompletnej diety. 

Veterinary Diets

Calibra veterinary diets help resolve some of the most common health issues in dogs and cats. The recipes include more than just dry food. For those pets who have physiological issues regarding digestibility and whose biggest problem is consuming food in granule form, we also offer an alternative in the form of canned food.

The canned food line is conceptually based on the same philosophy as that of the dry foods, and the canned and dry foods can be freely interchanged. What makes Calibra veterinary diets effective is their emphasis on respecting the most recent independent studies as well as the use of the highest quality ingredients.

Calibra veterinary diets address health issues in pets relating to the liver, skin and coat, the stomach and intestines, the urinary tract, diabetes and obesity, the kidneys and heart, as well as joints and overall regeneration.