Skład: mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (88% filetów*, w tym 40,6% indyka, 17% wątróbki, 12,8% wieprzowiny, 12% kurczaka), 1,7% składników mineralnych, olejów i tłuszczów (0,5% oleju lnianego), produkty pochodzenia roślinnego ( 0,4% skrobia, 0,4% inulina, 0,4% błonnik), 0,05% rokitnik zwyczajny.
*Filety stanowią 34,5% produktu.
Składniki analityczne: wilgotność 81 %, surowe białko 10 %, surowy tłuszcz 3,5 %, surowy popiół 2,5 %, włókno surowe 0,4 %
Dodatki: Dodatki dietetyczne na kg: witamina D3 160 IU, witamina E 100 mg, cynk (jako jednowodny siarczan cynku) 10 mg, mangan (jako tlenek manganu(II)) 2 mg, miedź (jako pięciowodny siarczan miedzi(II)) 1,2 %, jod (jako jodan wapnia, bezwodny) 0,2 %, tauryna 520 mg, biotyna 100 μg.
Energia metaboliczna: 80 kcal/100 g.