Skład: białko kurczaka 29%, świeże mięso i podroby jagnięce 13%, ryż biały, ryż łamany, tłuszcz drobiowy, owies bezłuskowy, białko jagnięce 5%, suszona pulpa buraczana, hydrolizowane białko kurczaka 3,8%, groszek, suszona pulpa jabłkowa 2%, olej z łososia 1,3%, drożdże, siemię lniane, suszone inaktywowane drożdże Saccharomyces cerevisiae (β-glukany), chlorek potasu, suszony korzeń cykorii (źródło inuliny) 0,2%, omułek zielony (Pernacanaliculus) 0,1%, glukozamina, siarczan chondroityny, Yucca schidigera.
Składniki analityczne: surowe białko 31,5 %, surowe oleje i tłuszcze 17 %, włókna surowe 2,4 %, surowy popiół 6,8 %, wapń 1,3 %, fosfor 0,95 %, sód 0,4 %, magnez 0,087 %.
Białka pochodzenia zwierzęcego w ogólnej zawartości białka: 83 %.
Dodatki dietetyczne na 1 kg:
Pierwiastki śladowe: żelazo (w postaci hydratu chelatu aminokwasowego żelaza(II)) 190 mg, miedź (w postaci hydratu chelatu aminokwasowego miedzi) 20 mg, mangan (w postaci hydratu chelatu aminokwasowego manganu) 48 mg, cynk (w postaci hydratu chelatu aminokwasowego cynku) 141 mg, selen (w organicznej postaci selenu wytwarzanego przez Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060) 0,5 mg, jod (w postaci bezwodnego jodanu wapnia) 2,4 mg.
Witaminy, prowitaminy i chemicznie zdefiniowane substancje o podobnym działaniu: witamina A 20 600 IU, witamina D3 1 300 IU, witamina E (RRR-alfa-tokoferol) 540 mg, witamina B1 12 mg, witamina B2 27 mg, witamina B6 13 mg, witamina B12 100 µg, witamina C 122 mg, niacynamid 122 mg, pantotenian wapnia 61 mg, kwas foliowy 4,4 mg, biotyna 2,3 mg, chlorek choliny 2 255 mg, tauryna 2 000 mg.
Aminokwasy: metionina (w postaci DL-metioniny) 6 335 mg.
Naturalne konserwanty, przeciwutleniacze zatwierdzone przez UE.
Energia metaboliczna: 3 960 kcal/kg.